Wilco is Infi

Wilco is developer

Een afgebakend probleem oplossen, zonder je zorgen te hoeven maken om de rest van de wereld.

Ik heb altijd iets gehad met puzzels. Van jongs af aan zat ik achter het schaakbord, altijd op zoek naar de beste zet. Schaakpuzzels waren vaste kost, eigenlijk nog leuker dan het schaken tegen anderen. Het leuke aan puzzels is dat je een concreet probleem hebt. Zonder je zorgen te hoeven maken om de rest van de wereld, heb je een afgebakend probleem dat je zo goed mogelijk moet oplossen.

Bij het programmeren kwam dit ook al heel snel terug. Ik leerde graag nieuwe programmeertalen, en dit deed je natuurlijk het beste door programmeeropdrachten te doen: een reeks vraagstukken die je kan beantwoorden door een computerprogramma te schrijven. Zelfs voor de simpelste vraagstukken was het de uitdaging om een zo simpel of kort programma te schrijven.

Advent of code

Dit ben ik altijd blijven doen, recentelijk bijvoorbeeld met Advent of Code. Dit was een website waar in de advent, dus de 25 dagen voor kerst, elke dag een nieuwe programmeerpuzzel werd geplaatst. Hier zat dan ook een wedstrijdelement in, waarbij het er om ging om de puzzel zo snel mogelijk op te lossen.

Tijdens het maken van een van deze puzzels, zag ik dat Infi een sponsor was van Advent of Code. Nou zou dat normaal niet zo opvallen, maar dit bericht was in het Nederlands, terwijl de rest van de website in het Engels was. En toen ik voor het eerst bij Infi binnen kwam, hoorde ik allerlei verhalen van programmeurs die nog fanatieker waren met het maken van de puzzels dan ik! Toen wist ik het natuurlijk gelijk: bij Infi kon ik me thuis voelen.

Wil je iets waarmaken met Infi?

Wil jij een eigen webapplicatie of mobiele app waarmee jij het bij anderen maakt?

Waargemaakt door de nerds van Infi.
Nerds met liefde voor softwareontwikkeling en die kunnen communiceren. En heel belangrijk: wat we doen, doen we met veel lol!

Wij willen het fixen. Laat jij van je horen?