Hoe zit het in elkaar? Dat is een vraag die mij veel bezighoudt.

Als kind haalde ik regelmatig mijn speelgoed uit elkaar om een antwoord te vinden op die vraag. Boeken met plaatjes van opengewerkte gebouwen of machines vond ik prachtig. Op school gingen mijn werkstukken en spreekbeurten vaak over technische dingen. Het is dus niet zo gek dat ik vrij snel een interesse kreeg voor computers.

Zodra je weet hoe iets in elkaar zit, volgt vanzelf de vraag: Hoe wordt het gemaakt? En in mijn geval, kan ik dat zelf? Ook dat hield me als kind al bezig. Zo maakte ik bijvoorbeeld een laptop van karton, met “CD-laatje”, knikker als muis, en alles erop en eraan. Toen ik ouder werd en mijn eigen computer had, ging ik ook proberen om zelf spelletjes, websites en programma’s te maken.

Hoe wordt het gemaakt? En kan ik het zelf?

Tegenwoordig houd ik me nog steeds bezig met die twee vraagstukken, en in mijn werk is softwareontwikkeling daar de uitlaatklep voor. Bij dit werk moet je begrijpen hoe de systemen waar je mee werkt in elkaar zitten. In abstractere zin moet je vaak ook snappen hoe een situatie in elkaar zit waar iemand een oplossing voor zoekt. Vervolgens moet je dan bedenken hoe je van losse software-onderdelen (soms letterlijk losse regels code) een goed werkende oplossing maakt.

Voor mij is dat een leuke uitdaging. Daarbij vind ik het ook belangrijk dat iemand anders makkelijk antwoord kan krijgen op de vragen: Hoe zit het in elkaar, en hoe is het gemaakt, of hoe maak ik er zelf iets mee?

Soms wil ik dat analytische wel even loslaten. Dan ga ik bijvoorbeeld graag klimmen, gamen, of gitaar spelen.

Ik werk graag aan software met een sterke backend en een fijne frontend. Wil je weten hoe we dit bij Infi aanpakken, neem dan contact met ons op.

Een afspraak maken bij ons op kantoor of wil je even iemand spreken? Stuur ons een mail of bel met Jolanda.